Ipheion helpt bedrijven bij het definiƫren van de digitale stip op de horizon en het bepalen en uitvoeren van de reis daar naar toe.

Telefoon: +31 (0) 6 53 29 78 44

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres: Lagerstraat 3, 6061CS Posterholt

KVK: 75850109

pierre veelen 240x240Ik heb een natuurlijke nieuwsgierigheid naar nieuwe en innovatieve oplossingen. Complexe onderwerpen maak ik graag begrijpelijk en eenvoudig.

Ik hou er van om initiatief te nemen en heb een sterke probleemanalyse en oordeelsvorming. Ik behoud het overzicht, denk vooruit en kan autonoom en onafhankelijk optreden.

Daarnaast ben ik een conceptueel denker, die niet alleen oog heeft voor de lange termijn en de hoofdlijnen, maar ook de praktische details snel kan doorgronden. Verder zijn mijn drive en vasthoudendheid om dingen voor elkaar te krijgen belangrijke eigenschappen.

Ik werk makkelijk samen met verschillende functies en rollen zowel binnen als buiten de organisatie waar ik voor werk (eco-systemen). Ik ben me goed bewust van mijn rol en verwachte bijdrage in samenwerkingsvormen en zie altijd mogelijkheden om mensen of bedrijven met elkaar te verbinden.

Sinds geruime tijd ben ik geĆÆnteresseerd en gefascineerd door de (on)mogelijkheden van kunstmatige intelligentie, smart services en data visualisaties en waar mogelijk zoek ik projecten en activiteiten die hierbij aansluiten

ipheion uniflorum 'jessie'De bedrijfsnaam ipheion is ontstaan toen ik in het voorjaar van 2019 deelnam aan een workshop over werkgeluk en daar in aanraking kwam met dit bloemetje. In die zelfde periode werden de plannen om een eigen bedrijf te starten steeds concreter.

Als je de naam ipheion opzoekt worden er een groot aantal verwijzingen naar stervormige bloemetjes getoond die in het voorjaar verschijnen (maart-april) ook wel  "oude wijfjes" of "voorjaarster" genoemd.

De naam ipheion stamt waarschijnlijk af van het Griekse van ipheios, sterk, machtig.

De ipheion is een makkelijke plant, ze zijn niet vatbaar voor ziekten en plagen, ze bloeien weken achter elkaar met steeds weer nieuwe bloemen en ze laten zich niet op de kop zitten door de (weers)omstandigheden.

polar plot 240x232 optimizedAls je van een afstandje naar de vorm van de bloem kijkt, zie je een heel ander aspect; de vorm lijkt een  abstractie van een dubbele polar plot. Hiermee wordt enerzijds de overgang van analoog naar digitaal weergegeven en wordt een link gelegd naar data-visualisatie.

Het jupyter notebook met de python code voor het genereren van het logo heb ik op github geplaatst.